Corona/Covid-19

© 2020
Up to date overzicht van de beschikbar psychologen in de Druivenstreek (Hoeilaart, Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Zaventem) die plaatsen vrij hebben om kortdurend mensen op te vangen die uit balans geraakt zijn door de huidige omstandigheden. Diletti maakte een overzicht van beschikbare hulpverlening in de grote regio rond Leuven voor geestelijke gezondheidszorg. Ook de ELZ Druivenstreek (Overijse, Hoeilaart, Tervuren, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem) behoren tot het werkingsgebied van Diletti en kunnen er beroep op doen. VVKP verzamelde tips over wat je zelf kan doen om veerkrachtig te blijven in periodes van beperkte sociale contacten. Diletti bewerkte deze tekst wat meer specifiek voor onze regio. Het Rode Kruis maakte een mooie poster met nuttige tips hoe om te gaan met stress ten tijde van Corona. Overzichtelijk en handig! Als we plots allemaal langdurig thuis zitten, dan kan de spanning in het gezin wel eens oplopen. Een aantal partners uit de jeugdzorg, maakten een overzichtelijke poster om dit probleem aan te pakken. Thuis zitten met kinderen die moeten werken is niet altijd evident. UCLL maakte een concrete poster om ouders van kinderen van de lagere school te ondersteunen in deze tijden van thuisonderwijs. Het VCLB stelt deze poster en ander materiaal ook beschikbaar via zijn website. Ook voor leerlingen van het secundair onderwijs maakte UCLL een documentje om hen te helpen structuur te vinden in deze moeilijke dagen. Ook dit, en meer, kan je terugvinden op de website van het VCLB. Om als psycholoog veilig aan het werk te blijven, ook de nodzakelijke zorgcontinuiteit te kunnen garanderen en een goede opvang te kunnen doen van mensen die momenteel omwille van het Coronavirus hulp zoeken, werkte de VVKP een aantal richtlijnen en adviezen uit die integraal werden overgenomen door de psychologencommissie. Hier vind je de praktische richtlijnen. Op de website zelf is er ook heel wat info te vinden rond technische aspecten van online werken en mogelijke financiële ondersteuning voor praktijken in moeilijkheden.
Op het internet verschijnen heel wat aanbevelingen, richtlijnen en tips om mentaal gezond en veerkrachtig te blijven. Voor het comfort van de gebruiker is er hier een selectie te vinden van concreet bruikbaar materiaal. Mocht je nog interessante suggesties vinden, mag je deze steeds doormailen.

Corona/Covid-19

© 2019
Up to date overzicht van de beschikbar psychologen in de Druivenstreek (Hoeilaart, Overijse, Tervuren, Wezembeek- Oppem, Kraainem, Zaventem) die plaatsen vrij hebben om kortdurend mensen op te vangen die uit balans geraakt zijn door de huidige omstandigheden. Diletti maakte een overzicht van beschikbare hulpverlening in de grote regio rond Leuven voor geestelijke gezondheidszorg. Ook de ELZ Druivenstreek (Overijse, Hoeilaart, Tervuren, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem) behoren tot het werkingsgebied van Diletti en kunnen er beroep op doen. VVKP verzamelde tips over wat je zelf kan doen om veerkrachtig te blijven in periodes van beperkte sociale contacten. Diletti bewerkte deze tekst wat meer specifiek voor onze regio. Het Rode Kruis maakte een mooie poster met nuttige tips hoe om te gaan met stress ten tijde van Corona. Overzichtelijk en handig! Als we plots allemaal langdurig thuis zitten, dan kan de spanning in het gezin wel eens oplopen. Een aantal partners uit de jeugdzorg, maakten een overzichtelijke poster om dit probleem aan te pakken. Thuis zitten met kinderen die moeten werken is niet altijd evident. UCLL maakte een concrete poster om ouders van kinderen van de lagere school te ondersteunen in deze tijden van thuisonderwijs. Het VCLB stelt deze poster en ander materiaal ook beschikbaar via zijn website. Ook voor leerlingen van het secundair onderwijs maakte UCLL een documentje om hen te helpen structuur te vinden in deze moeilijke dagen. Ook dit, en meer, kan je terugvinden op de website van het VCLB. Om als psycholoog veilig aan het werk te blijven, ook de nodzakelijke zorgcontinuiteit te kunnen garanderen en een goede opvang te kunnen doen van mensen die momenteel omwille van het Coronavirus hulp zoeken, werkte de VVKP een aantal richtlijnen en adviezen uit die integraal werden overgenomen door de psychologencommissie. Hier vind je de praktische richtlijnen. Op de website zelf is er ook heel wat info te vinden rond technische aspecten van online werken en mogelijke financiële ondersteuning voor praktijken in moeilijkheden.
Op het internet verschijnen heel wat aanbevelingen, richtlijnen en tips om mentaal gezond en veerkrachtig te blijven. Voor het comfort van de gebruiker is er hier een selectie te vinden van concreet bruikbaar materiaal. Mocht je nog interessante suggesties vinden, mag je deze steeds doormailen.